Tycker du om att laga mat? Då är du verkligen långt ifrån ensam. Vi är många som uppskattar att spendera timmar i köket, för att sedan avnjuta en god måltid med våra nära och kära. Att bjuda på en välsmakande måltid kan säga mer än tusen kärleksyttringar. Passionen för mat finns i hela världen och i samband med att vi blivit mer mobila och bekanta med omvärlden har vi också stött på främmande matkulturer – och låtit oss inspireras! Indisk, kinesisk, grekisk, marockansk och amerikansk mat bland annat går numera att finna i varje svensk stad. Men det finns ett kök som länge har varit populärt i Sverige och som än idag är en markör för god, vällagad mat på bra råvaror: Det italienska köket. Matkärlek när den är som mest brinnande!

På denna sida kommer du att kunna läsa om den italienska kokkonsten, om receptens byggstenar, ingredienserna du inte kan vara utan. Hoppas att du kommer finna läsningen trevligt och låter dig inspireras till att storma ut i köket, laga mat av hjärtats lust och utbrista i ett ”Mamma mia!”

Även om det skulle vara så att du inte är den som gärna tar på sig förkläde och kockmössan men ändå gladeligen avnjuter en italiensk maträtt kan du finna något av värde på denna sida. Vi kommer nämligen att även lista de trevligaste och bästa italienska restaurangerna i Sverige som vi känner till, något som kan vara bra att känna till om man ska ut och resa i vårt avlånga land. Så vitt jag minns har jag aldrig gått in på en italiensk restaurang och kommit ut missnöjd.