Italiensk färdigmat i Sverige

Även om italiensk mat ofta kännetecknar färsk, vällagad och storslagen mat har den även tagit sig ner i våra frysfack på stormarknaderna runt om i Sverige. Det blir så naturligt när de italienska rätterna blir efterfrågade och en naturlig del av de svenska familjers matvanor. Förutom den numera klassiska fryspizzan har vi även fått en del andra alternativ. Här kommer vi nu lista några populära matproducenter av italiensk frysmat.

Grandiosa

Baked-Frozen-PizzaDetta företag tillverkar just fryst pizza och har gjort det i många år, sedan sjuttiotalet faktiskt. Deras pizzor är smakrika och frasiga, precis som en pizza ska vara! Alla deras pizzor är stenugnsbakade, vilket man känner på smaken, den blir lite fylligare och mer äkta. Urvalet är stort, Grandiosa har en pizza för varje smak, och dessutom i många olika storlekar, från något till den småsugne, till något för flerbarnsfamiljen. Tillagningsprocessen är snabb och enkel, godast smak får pizzan av att värmas i ugn.

Felix

Felix har ju som ni säkert vet inte enbart italiensk färdigmat, utan företaget hämtar inspiration ifrån i stort sett hela världens kök. Men det finns en hel del italienska alternativ i frysdisken, tillverkade av Felix. Bland annat olika pastarätter, med rikligt med mozzarella och basilika! Felix är även ett märke med mycket omtanke. Man tänker på miljön och att kämpa för en hållbar framtid genom att välja närproducerade råvaror utan att kvalitén blir sämre för det. Märket har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet i Eslöv, där en företagare började tillverka ättikssprit för att invånarna skulle kunna lägga in sina grönsaker. Sedan dess har mycket hänt och Felix är idag ett märke som de flesta svenska har något av i sitt kylskåp. Utan att bli förlegat, dessutom, Felix fortsätter att utforska och vara nyfikna, och ta fram nya och bra rätter för de som har bråttom.