Bra italienska restauranger i Uppsala

Uppsala är en akademisk stad och det finns ett stort sug efter kulinarisk mat på restaurang. Nedan följer några tips på bra italienska restauranger i Uppsala:

Trattoria Commedia

uppsala2Denna välbesökta restaurang har funnits i över 30 år. Hit går Uppsalaborna gärna för att fira, umgås och äta gott. Lokalen är ganska liten så boka gärna bord inför besöket så du vet att du säkert får plats. Du kan även beställa en buffé för avhämtning för festen.

Forno Romano

Denna restaurang ligger behändigt nära resecentrum för den som pendlar. Tillgängligheten har lett till att många lämnar den svenska huvudstaden för en kväll, och besöker den italienska pärlan. Det säger något om maten. Missa inte deras carbonara, ett himmelskt exemplar av den italienska pastarätten med bland annat bacon, lök och rå äggula. Spagettin gör de själva och serveras alltid färsk. Även deras glutenfria pizza rekommenderas varmt.

Villa Romana

Denna restaurang kanske ligger något dyrare i pris än de ovan, men den lilla restaurangen är verkligen värt ett långt besök. Kreativ vinlista och välsmakande mat, ett säkert kort för den som tycker om att avnjuta en välkomponerad måltid. Här får du även möjlighet att spela på spelautomaterna som står i lokalen, om du skulle känna för det. Även här gör du klokt i att boka bord så du inte riskerar att behöva vända i dörren till en fullsatt restaurang. Missa inte heller deras ljuvliga Panna Cotta, en krämig italiensk efterrätt som oftast serveras med färska bär.

Basilico

Denna lilla pärla belägen mitt Uppsalas finaste kvarter har lyckats hålla ner priserna utan att kvalitén på maten blir lidande, och gör sig till ett självklart val för flerbarnsfamiljen som vill äta ute. Barnvänliga lokaler och personal, här möts du alltid av ett leende. Äkta italiensk känsla helt enkelt, familjen och framför alltid barnen är viktigast!