Italienska restauranger i norr

Även uppe i norr har intresset för italiensk mat nått. Här följer några tips om du skulle befinna dig i Luleå och vara sugen på italiensk mat:

Pastabacken

zurichDenna pärla ligger i Luleå och har i flera generationer serverat italiensk och argentinsk mat. Precis som namnet antyder är pastan deras paradrätt i alla dess varianter, trettioen stycken faktiskt, för att vara exakt. Priserna är generellt sett lägre i norra Sverige än på övriga håll, och det märks om man kastar ett öga på Pastabackens meny. Här kan du beställa in en trerättersmiddag av hög kvalité utan att ruinera dig.

Bergströmska Gården

Denna restaurang är en relativt nyöppnad restaurang som drivs av några själar som brinner för mat. Det passionerade teamet skapar något magiskt tillsammans, din måltid på Bergströmska Gården blir till något helt oförglömligt. Hela menyn är egentligen värd att rekommenderas, därför kan kanske deras avsmakningsmeny vara ett bra alternativ. Annars är deras frikadeller i tomatsås ett hett tips.

Bergströmska gården har även de tagit fasta på det viktiga i livet. Här tänker man på barnen och har valt att erbjuda servering av alla rätter i barnstorlek för halva priset. Något alla flerbarnsförälder tackar för.

Restaurang Mediterran

Om man är ute efter god mat i samband med lugnt häng föreslår vi Restaurang Mediterran. Här kan du äta en god bit äkta italiensk mat samtidigt som du ser på fantastisk fotboll på storskärm eller spelar på en jack vegas spelautomat. Här har man tagit fasta på det italienska tycket för fotboll och spel lite i en avslappnad atmosfär. Kan vara extra bonus att titta på fotboll om du väljer att betta på resultat genom något av de populära svenska internet casinon som även har sportbeeting.Från menyn rekommenderar vi den ugnsbakade oxfilén med prosciutto och cheddarost, som serveras med krämig vitvinssås. Du kommer garanterat att lämna Mediterran mätt och belåten. Restaurangen är även ett hett tips till alla som tycker om en italiensk, rejäl lunch, mellan 11-14 serveras en gigantisk lunchbuffé.