Kända italienska kockar

CW7kmY2WkAI-lMyDet finns många kända kockar som brinner för den italienska kokkonsten och dess drycker. Bland dessa har vi exempelvis Gennaro Contaldo, vars namn kanske inte får några klockor att ringa. Men Gennaro var faktiskt lärare till den mycket berömde kocken och tv-profilen Jamie Oliver. Gennaro växte upp längs Italiens berömda Amalfikust men är numera bosatt i London och kan även lägga till författare på sin meritlista, då han skrivit ett antal kokböcker. Gennaro har även varit aktuell i svensk tv där han gjorde ett program med en annan italiensk stjärnkock, Antonio Carluccio. Kockarna är goda vänner och åkte tillbaka till sitt hemland där de lagar mat och återupplever kulturen. Och även gnabbas och retas en hel del, till åskådarnas förtjusning.

Ovan nämnda Antonio Carluccio växte upp i södra Italien och hans namn är vida känt i samband med det italienska köket. Även han flyttade tidigt från Italien och bosatte sig i Storbritannien. Där öppnade han en restaurang och inledde en lång karriär som stjärnkock. Han har mottagit priser för sin talang. Under senare år har han också, tillsammans med sin fru, öppnat en grossistkedja som blivit mycket populär och idag finns i över åttio länder!

Christian Campogiani är en annan känd kock. Han är bosatt i Sverige och har en italiensk pappa och en svensk mamma. Han har vuxit upp i Sverige men har alltid älskat Italien och dess kokkonst. Idag arbetar han på två familjeägda restauranger i Stockholm, men håller också på att skapa sig i ett namn som tv-kock. Christian Campogiani är definitivt en kock på framfart som vi kommer att få se mycket av framöver.

Sedan lagar i princip alla svenska kockar mat som är italiensk eller inspireras av det italienska köket. Vi har helt enkelt tagit in den italienska matkulturen i vårt svenska kök att vi ibland glömmer att maten vi tillagar, eller beställer in, egentligen kommer ifrån Italien.